Неможливо уявити наше смачне життя без використання приправ.
Де використовувати приправи
Неможливо уявити наше смачне життя без використання приправ. Звичайно, смак самої їжі залежить не від приправи, яку туди додають, а від рецепту страви, що готується, і від уміння кухаря його приготувати. Але саме різні приправи здатні урізноманітнити смак їжі та зробити його яскравішим. Давайте розглянь, які приправи найпопулярніші і куди їх додають.
1. Аджика. Напевно навіть не варто пояснювати, що таке аджика. Вона використовується в супах, тушкованих стравах і навіть бутербродах.
2. Базилік. Ця приправа з приємним ароматом здатна надати неймовірного смаку багатьом стравам. Це може бути майонез, салати, соус з томатів для жаркого, гуляші, рибні та м’ясні супи, омлети з сиром та проста яєчня, паштети, огірковий маринад.
3. Гвоздика. У цієї приправи не тільки приємний аромат, але й назва красива. Гвоздика широко використовується в салатах з брусниці, солодких супах, м’ясних та рибних стравах.
4. Розмарин. З розмарином потрібно бути обережними. Він використовується лише невеликими дозами. Зазвичай він додається в печеню з баранини та свинини, страви з дичини та птиці, гострі соуси та супи.
5. Каперси. Ця приправа допоможе прикрасити пікантні соуси, салати, супи, маринади, рибні та м’ясні страви.
6. Фенхель. Зелень можна додавати в сир, салати, курячі та рибні бульйони, страви з буряка та квашеної капусти. Насіння зможе урізноманітнити печиво, солодкі страви, супи, фруктові консерви, маринади, свинячі та рибні страви. При цьому насіння не повинно остаточно дозрівати і збирати його необхідно ще зеленим. Тоді смак їжі буде приємнішим, а запах стане сильнішим.
Головне постарайтеся не перестаратися з додаванням приправ. Інакше можна зіпсувати всю страву. Правильне додавання прянощів дозволить домогтися від звичних страв нового смаку.
Бажаю удачі!