Свіжі Пости

21 факт про спеції – цілющі властивості

21 факт про спеції - цілющі властивості

1. Паприка нереально багата на вітамін С. Саме в ній зберігається більше вітаміну С, ніж навіть у лимонному соку. Паприка також має високий вміст та інших важливих антиоксидантів. Червоний солодкий перець – це повністю дозрілий зелений перець. Жовті болгарські перці, однак, є іншим різновидом сорту. 2. Перець Чилі Тринідад Скорпіон …

Read More »

Як привчити домочадців до здорового способу життя

Як привчити домочадців до здорового способу життя

Як привчити домочадців до здорового способу життя Здоровий спосіб життя необхідний кожній людині. Особливо якщо серед домочадців є огрядні люди. Таку ідею вони навряд чи сприймуть із ентузіазмом, проте все одно потрібно щеплювати корисні звички. Почніть цю справу поступово. Наприклад, купуйте в магазині знежирений сир і замість майонезу додавайте в …

Read More »

«Королева спецій» – Куркума

«Королева спецій» - Куркума

Куркума є однією з найпоширеніших спецій у всьому світі. Але її корисні властивості недооцінені. І багато людей не знаючи цієї цінної інформації, проходять повз ці природні потужні ліки. Не дарма в народі її називають “Королева спецій”. Як відрізнити справжню куркуму від підробки? Куркума має перцеподібний приємний аромат, трохи пекучий смак …

Read More »

Пряні трави

Пряні трави

Фенхель Фенхель – спеція, яка популярна у кухнях різних країн світу – Іспанії, Італії, Індії та багатьох інших. Ці приправи характеризуються солодкувато-пряним ароматом та смаком з нотками кропу та анісу. Фенхель додають у супи, овочеві та бобові блюла, до м’яса, салатів, гарнірів. Його також можна використовувати і при приготуванні десертів, …

Read More »

Де використовувати приправи

Де використовувати приправи

Неможливо уявити наше смачне життя без використання приправ. Де використовувати приправи Неможливо уявити наше смачне життя без використання приправ. Звичайно, смак самої їжі залежить не від приправи, яку туди додають, а від рецепту страви, що готується, і від уміння кухаря його приготувати. Але саме різні приправи здатні урізноманітнити смак їжі …

Read More »

7 помилок, які ви, можливо, робите, додаючи в їжу приправи

7 помилок, які ви, можливо, робите, додаючи в їжу приправи

Ден Зукарелло, головний редактор книжок про їду, випускаються незалежною медіакомпанією America’s Test Kitchen, розповів про типові помилки, які роблять люди, використовуючи приправи, – і про те, що потрібно робити, щоб їжа незмінно виходила смачною. 1. Ви не соліть їжу. Сіль— універсальний інгредієнт, має здатністю зробити м’ясо м’якшим, а овочі — більш соковитими. Вона підкреслює навіть смак солодощів, робить його яскравіше і …

Read More »

Готуємо на грилі: курячі грудки зі спеціями – рецепт

Готуємо на грилі: курячі грудки зі спеціями – рецепт

Які ж посиденьки на дачі без улюбленої курочки гриль?! Якщо ви приготуєте курячі грудки за цим рецептом, дачний відпочинок можна вважати вважати ідеальним. Господиня може зробити соус і заготовки, а обсмаження довірити чоловікові. Смачний обід гарантований!

Read More »

Спеція Шафран – найдорожча пряність світу

Спеція Шафран - найдорожча пряність світу

Спеція шафран широко використовується в європейській, північноафриканській та азіатській кухні, він також використовується в медицині та парфумерії або використовується як барвник. За кілограм найдорожчої спеції у світі – шафрану – вам потрібно близько 200 000 кольорів. Шафран – це висушені апельсинового кольору тичинки крокуса, зібрані вручну рано-вранці, коли вони виділяють …

Read More »